DATE

2016

 

STATUS

Conceptual

 

CLIENT

SNZ

 

LAND SIZE

3.500 m2

PROJECTS

PALAZZO ITALIA FACADE RENOVATION

Tehran, Iran

 

LOCATION

Zafaranieh, Tehran, Iran

 

DESCRIPTION

The current design of the façade, despite being a new building, is not in line with the project PALAZZO ITALIA, nor with the surrounding area and does not entice users to enter the shopping center. So to make the shopping center more desirable the facade must be redesigned to the public.

Our project foresees the realization of a second SKIN that wraps the already existing façade without going to do invasive works. This will be inspired by nature, since it is located in a wooded area, we thought to simulate a small forest in front of the facade to cover the previous one.

Then the façade will be covered by a second SKINcomposed of 3 mm laser-cut sheet metal for the trunk and the branches of the TREES and an expanded metal mesh ke simulating the crowns of the trees. The color chosen is white so that it stands out immediately to the eye and is the sum of all colors (in fact inside the MALL will be contained many Italian brands) the color that symbolizes light as a fundamental element, purity and birth , the birth of the PALAZZO ITALIA project.

In addition, the evening will be backlit in order to simulate the waving of the Italian flag

 

 

 

STUDIO
CONTACT
Architecture. Design. Interiors. Planning

copyright uc21 Architects